Holtan találták Obama szakácsát

A Fehér Ház egykori szakácsát, aki az Obama-családnak dolgozott nyaralójukban, holtan találták a Martha's Vineyard déli partján lévő tóban.

2023. július 25., 17:11

Szerző:

Az Obama családnak dolgozó, egykori fehér házi séfet hétfőn holtan találták egy tóban Martha's Vineyard déli partján – közölte a massachussettsi rendőrség. Tafari Campbell eltünését vasárnap kora este jelentették. „Bement a vízbe, úgy tűnt, hogy rövid ideig küzdött, hogy a felszínen maradjon, majd elmerült, és nem bukkant fel” – áll a rendőrség korábbi közleményében.

A rendőrségi közlemény szerint egy másik evezős, aki vele együtt volt a tavon, látta, amint a víz alá merült. A rendőrség egy csónakról oldalsó szonárral lokalizálta, majd a rendőrség víz alatti mentőegységének búvárai kiemelték a holttestet, amely a parttól mintegy 30 méterre, körülbelül 2,5 méter mélységben volt. A CNN-nek küldött közös nyilatkozatukban Barack és Michelle Obama elmondta, hogy nyolcéves hivatali ideje után is a házaspárnak dolgozott Tafari. 

„Tafari családunk szeretett tagja volt” – áll Obamáék közleményében. „Amikor először találkoztunk vele, tehetséges segédszakács volt a Fehér Házban –  kreatív és szenvedélyes volt az ételek iránt, és annak azon képessége iránt, hogy összehozza az embereket. Az azt követő években melegszívű, vidám, rendkívül kedves emberként ismertük meg, aki mindannyiunk életét egy kicsit szebbé tette”. „Ezért amikor arra készültünk, hogy elhagyjuk a Fehér Házat, megkértük Tafarit, hogy maradjon velünk, és ő nagylelkűen beleegyezett. Azóta is az életünk része, és a szívünk szakad meg, hogy elment” –  közölte az Obama család. „Ma mindazokkal együtt, akik ismerték és szerették Tafarit –  különösen feleségével, Sherise-szel és ikerfiaikkal, Xavierrel és Savinnal –  gyászoljuk egy igazán csodálatos ember elvesztését”.

Az Obama-család nem tartózkodtak a rezidencián az incidens idején a rendőrség szerint. Az állami rendőrség Cape and Islands körzetének nyomozócsoportja és az Edgartown-i rendőrség vizsgálja Campbell halálát –  közölte az állami rendőrség. 

(Kiemelt képünkön: a Fehér Ház egykori szakácsa, Tafari Campbell.Fotó: Twitter @stillgray)