Ukrán zászló lobog Herszon város fölött

A két oldal a szárazföldön talán még nem találkozott a régióban.

2022. február 26., 08:47

Szerző:

Herszon városa teljesen ukrán fennhatóság alá került, vagy maradt. Péntek este Herszon térségében komoly veszteségekről láttak napvilágot felvételek – mindkét oldalon. Akkor úgy nézett ki, hogy az oroszok nyomulnak előre a Krím felől, miközben az orosz légierő próbálja Herszontól északra elvágni az ukrán utánpótlást. A két oldal a szárazföldön talán még nem találkozott a régióban, viszont a légi csapások teljes jármű-menetoszlopokat semmisítettek meg, az elveszett járművek száma a felvételek alapján százakban mérhető.

De szombat reggelre ez megváltozott. Herszon várost teljesen az ukránok uralják.

A Dnyeperen átívelő hídon lezajlott véres csaták után az orosz hadsereget visszaverték, a Gloria Park felett pedig az ukrán zászló lobog

– írja a dumskaya.net. 

(Kiemelt kép: Lobog a zászló a Herszon városi park fölött)

 

Karim Khan, a Nemzetközi Büntetőbíróság (ICC) főügyésze hétfőn elfogatóparancs kiadását kérte a bíróság illetékes kamarájától Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök, Joáv Galant izraeli védelmi miniszter és a Hamász palesztin iszlamista terrorszervezet több vezetőjével szemben.

Joe Biden azonnali tűzszünetet sürgetett a Gázai övezetben, Izraelt ennek végrehajtására szólította fel, valamint a kétállami megoldást említette az egyetlen járható útként a szembenállás megszüntetésére vasárnap Georgia államban egy főiskolai diplomaosztón.