Ukrán zászló lobog Herszon város fölött

A két oldal a szárazföldön talán még nem találkozott a régióban.

2022. február 26., 08:47

Szerző:

Herszon városa teljesen ukrán fennhatóság alá került, vagy maradt. Péntek este Herszon térségében komoly veszteségekről láttak napvilágot felvételek – mindkét oldalon. Akkor úgy nézett ki, hogy az oroszok nyomulnak előre a Krím felől, miközben az orosz légierő próbálja Herszontól északra elvágni az ukrán utánpótlást. A két oldal a szárazföldön talán még nem találkozott a régióban, viszont a légi csapások teljes jármű-menetoszlopokat semmisítettek meg, az elveszett járművek száma a felvételek alapján százakban mérhető.

De szombat reggelre ez megváltozott. Herszon várost teljesen az ukránok uralják.

A Dnyeperen átívelő hídon lezajlott véres csaták után az orosz hadsereget visszaverték, a Gloria Park felett pedig az ukrán zászló lobog

– írja a dumskaya.net. 

(Kiemelt kép: Lobog a zászló a Herszon városi park fölött)

 

Oroszország destruktív lépésként értékeli a szlovák MiG 29-es vadászgépek átadását Ukrajnának, ami ellentmond az Európai Unió békés rendezést sürgető retorikájának – jelentette ki csütörtökön Alekszandr Gruskov orosz külügyminiszter-helyettes.

Az országoknak nem szabadna alávetniük szuverenitásukat az Egészségügyi Világszervezetnek (WHO) – jelentette ki csütörtökön Elon Musk, a Twitter elnök-vezérigazgatója, akinek szavait a WHO főigazgatója nyomban visszautasította a mikroblogportálon, nevének említése nélkül álhírterjesztéssel vádolva meg az amerikai multimilliárdost.