Hende Csaba üdvözletét küldte Panamából

A fideszes képviselő egy nemzetközi rendezvényen vesz részt. Igaz, a hivatalos program előtt már napokkal kiutazott a közép-amerikai országba.

2021. június 28., 19:29

Szerző:

A Hűségtúra szombati, felsőcsatári állomásán a település polgármestere azt mondta a túrázóknak, hogy Hende Csaba sajnos nem tud jelen lenni, ugyanis a térség fideszes parlamenti képviselője éppen Panamában tartózkodik, de így is üdvözletét küldi – írja egyik olvasójára hivatkozva az ugytudjuk.hu.

Hogy mit keres Hende Csaba Panamában, azt a nyugat.hu-nak árulta el az országgyűlési képviselő:  

„Panama Cityben veszek részt a Parlamentary Intelligence-Security Forum ülésén. A szervezet idén őszi budapesti tanácskozását készítem elő, mint a Steering Committee tagja. Pénteken érkezem haza.”

A Parlamentary Intelligence-Security Forum egy, a hírszerzési biztonságról szóló nemzetközi tanácskozás, amit évente rendeznek meg más-más országokban. A Steering Committee pedig ennek az irányító bizottsága.

Amint az ugytudjuk.hu kiderítette, Hende már napokkal a hivatalos program előtt kiutazott Panamába, azt ugyanis csupán két napon, június 29. és 30-án tartják, és a program szerint csupán 28-án este lenne az érkezés a hotelbe. 

A lap parlamenti forrására hivatkozva azt írja, hogy a fórum különösképpen nem ismert, így nem lehet megítélni, hogy a kiutazás mennyire nevezhető indokoltnak. 

(Kiemelt kép: Robert Harding Premium/AFP | Richard Cummins)

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.