Helikopterrel kellett menteni egy magyar párt a Magas-Tátrában

Letértek a kijelölt útvonalról. 

2021. szeptember 23., 20:17

Szerző:

Még szeptember 18-án kért két magyar turista segítségét a Hegyi Mentőszolgálattól a Magas-Tátrában, írja a turistamagazin.hu. A pár a jelzett turistautat elhagyva akart a Zamkovszky menedékházhoz eljutni. Leereszkedtek a a Kis-Tarpataki-völgy) oldalában lévő Szén-vízesés feletti sziklafolyosóba, és innen már nem tudtak tovább haladni. 

A pár hegymászó felszerelés nélkül ereszkedett le a sziklafolyosóba és egy meredek szakaszhoz érve kértek segítséget, mert már nem tudtak tovább haladni. A Hegyi Mentőszolgálat a légimentők segítségét kérte a pár kimentéséhez. A helikopter további két hegyimentővel a fedélzetén érkezett meg a rendkívül meredek szakaszhoz, és a pár közelében tették ki őket. 

A magyar párt két részletben tudták kimenekíteni. A turisták nem sérültek meg, ezért útjukat Ótátrafüredről saját kérésüknek megfelelően, önállóan folytatták. 

(Kiemelt kép forrása: Facebook)

 

 

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.