Házhoz is szállítják a vakcinát

Ezzel akarják javítani az átoltottságot.

2022. február 11., 16:20

Szerző:

Horvátországban lehetőségeinek csúcsán jár a koronavírus elleni oltási kampány és nehezen haladnak a nagyobb átoltottság felé, ezért a közegészségügyi intézet új oltási stratégiát hirdetett. Ha szükséges, házhoz viszik a vakcinát az oltatlanok számára – jelentette be pénteken Krunoslav Capak, a közegészségügyi intézet igazgatója.

A horvátok a jövőben még több mobilcsapatot állítanak fel, hogy akik valamilyen oknál fogva nem tudják elhagyni otthonukat, a lakásukon kapják meg az oltást. Ösztönözni fogják továbbá több autós, drive-in rendszerű oltópont létrehozását, hogy az embereknek ne kelljen kiszállniuk a gépkocsijukból, ha fel akarják venni az oltást – mondta az igazgató, majd hozzátette, hogy azon krónikus betegek számára, akik kórházi kezelésre szorulnak, az intézményben lesz lehetőség a vakcina felvételére.

A vezető szerint a kisebb, szétszórtabb településeken alacsonyabb az átoltottság aránya. Így azok központjaiba oltóbuszokat küldenek, hogy az emberek helyben megkaphassák az oltást.

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó:MTI/Rosta Tibor)

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.