19:00 - 20:00

JÖN: Halló, itt vagyok!

Szilágyi János műsora

Halálra kínozták a magyar rockzenészt Jemenben

Jemeni szeparatisták kínozták halálra a „nemzeti rockot” játszó magyar zenekar, a Parázsló Hamvak korábbi zenészét, aki felvette a muszlim vallást, és egy ideje már Jemenben élt.

2021. május 10., 19:22

Szerző:

Korábban zenész volt a Parázsló Hamvak nevű rockbandában az a magyar férfi, akit nemrég halálra kínoztak Jemenben – írta a Blikk, felidézve, hogy a férfi 15 éve áttért az iszlám vallásra, és Jemenbe költözött, ahol hangmérnökként új életet kezdett.

Állítólag annyira saját hazájának érezte a közel-keleti országot, hogy csak a 2015-ben kitört véres polgárháború miatt utazott vissza néhány évre Magyarországra. Itteni barátai marasztalták, legyen még türelemmel, amíg Jemen újra biztonságossá válik, de ő visszatért.

Ismerősei egy éve nem hallottak felőle, de most a szeparatistáktól szabadult korábbi túszok elmondásai alapján egy helyi blogger közölte a Twitteren, hogy a Kimo néven ismert Abdul Hakim Farist, korábbi magyar nevén K. Györgyöt halálra kínozták fogvatartói.

A Blikk cikke szerint az egykori magyar rockzenészt azért rabolták el, hogy váltságdíjat követeljenek érte, de a 43 éves férfi nem volt együttműködő az őt elrabló jemeni szeparatistákkal, és később belehalt a kínzásokba.

(Kiemelt képünk illusztráció: MTI/EPA)