Halálos tornádók pusztítottak Amerikában

Legalább két ember meghalt.

2021. december 11., 06:42

Szerző:

Tornádók söpörtek végig péntek este az amerikai Arkansas állambeli Monette és Trumann településeken, számos épület megrongálódott, köztük két idősek otthona is.

Az amerikai meteorológiai szolgálat tornadóriasztást adott ki péntek estére többek között Arkansas, Tennessee, Missouri és Illinois államok egyes régióira. Az MTI szerint a monette-i idősek otthonában többen az épületben rekedtek, legalább két ember életét vesztette és öten megsebesültek. Értesülések szerint azonban a mentőszolgálatok időközben húsz embert ki tudtak szabadítani. 

Illinois déli részén, Edwardsville térségében pedig a heves viharok következtében beroskadt egy Amazon logisztikai központ tetőszerkezete, aminek következtében többen megsérültek. A sérültek pontos számát egyelőre nem tudni, a helyi mentőszolgálat azonban tömegsérüléssel járó incidenst emlegetett a Facebookon. Egy tisztségviselő a KTVI regionális televíziónak elmondta, hogy a szerencsétlenség idején nagyjából százan lehettek az épületben.

Az amerikai meteorológiai szolgálat tornadóriasztást adott ki péntek estére többek között Arkansas, Tennessee, Missouri és Illinois államok egyes régióira. 

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Unsplash)

 

21:22

Három embert sebesítettek meg Brüsszelben, az uniós intézményeknek is helyet adó Schuman téri metróállomáson, a gyanúsítottat a rendőrség előállította – tájékoztatott hírportálján a La Libre Belgique című francia nyelvű belga napilap hétfőn.

20:02

Petr Pavel, a szombaton megválasztott cseh államfő hétfőn arról biztosította Caj Jing-ven tajvani elnököt, hogy Csehország és Tajvan is osztja a szabadság, a demokrácia, az emberi jogok értékeit, és ezért megerősítik partnerségüket.