Háromnapos tűzszünetet jelentettek be Szudánban

A szaúdi külügyminisztérium szombat este közleményben jelentette be, hogy vasárnaptól újabb, 72 órás tűzszünet lép életben Szudán egész területén.

2023. június 18., 07:31

Szerző:

Eddig számos tűzszünetben állapodtak meg a felek, de egyik sem vezetett a harcok végleges beszüntetéséhez, illetve a humanitárius segélyek célba juttatásának megkönnyítéséhez.

Amint arról beszámoltunk, tizenhét polgári lakos, közöttük öt gyermek vesztette életét szombaton Kartúmban légicsapásokban, 11 másik pedig megsebesült. Tizenhét polgári lakos, közöttük öt gyermek vesztette életét szombaton Kartúmban légicsapásokban, 11 másik pedig megsebesült. A szudáni hadsereg és a Gyorsreagálású Támogató Erők (RSF) nevű félkatonai szervezet között szombaton immár a harmadik hónapba léptek az összecsapások, de egyik fél sem áll egyértelmű nyerésre.

(Kiemelt képünk: illusztráció: emberek futnak el egy katonai jármű mellett Kartúmban 2023. április 15-én, a városból jelentett összecsapások közepette. A szudáni félkatonai erők közölték, hogy a reguláris hadsereggel folytatott április 15-i harcok után több kulcsfontosságú helyszínt, köztük a Khartum központjában található elnöki palotát is ellenőrzésük alá vonták. Fotó: AFP)