Hét kárpátaljai katona vesztette életét az orosz-ukrán háborúban

Szeptember 2-ára gyásznapot hirdettek az elesett kárpátaljai katonák emlékére.

2022. szeptember 2., 10:39

Szerző:

Szeptember 2-án Kárpátalja területén azon katonák emléke előtt tisztelgnek, akik szolgálatteljesítés közben, az orosz-ukrán háborúban vesztették életüket. Szeptember 2-ra gyásznapot hirdettek, az állami lobogókat félárbócon maradnak, kijevi idő szerint 9 órakor pedig egyperces néma csenddel tisztelgnek a katonák emléke előtt, a templomokban pedig szentmiséket tartanak az elhunytak lelki békéjéért – írta a Kártpátalja.

A hírt Viktor Mikita, a Kárpátaljai Megyei Katonai Adminisztráció (OVA) vezetője közölte.

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Shutterstock)

18:31

Megszavazta a lengyel parlament alsóháza azt a kormánypárti tervezetet, amelynek értelmében 2024. április 30-ig meghosszabbítanák az önkormányzatok választási ciklusát. Ennek megfelelően Lengyelországban fél évvel elhalasztanák a helyhatósági választást, amelynek időpontja egyébként egybeesne a jövő őszi parlamenti választáséval.

17:21

A szivárgások pontos mértéke nem tisztázott, de az Északi Áramlat földvezetékeken nem volt visszatartó mechanika, ezért az összes vezetékben lévő földgáz kiszabadulhat, ami azt jelenti, hogy több, mint 1,3 millió autó éves üvegházhatást előidéző gázkibocsátásának megfelelő mennyiségű metán kerülhet a légkörbe mindössze pár nap leforgása alatt.

16:59

Az orosz védelmi minisztérium elismerte, hogy hazai gyártmányú drónjaik nem felelnek meg „taktikai és technológiai” követelményeknek.