Greta Thunbergnek ez a véleménye a koronavírus elleni oltásról

A klímaaktivista megkapta az első dózist.

2021. július 28., 09:39

Szerző:

A Facebookon osztotta meg Greta Thunberg, hogy megkapta a koronavírus elleni vakcina első dózisát. A fiatal éghajlatváltozás-aktivista azt írta, nagyon hálás, amiért olyan helyen él, ahol van lehetősége az oltást felvenni. 

Greta Thunberg kedden megkapta az első adag koronavírus elleni vakcinát. Azt írta a Facebookon tegnap: „Ma megkaptam az első COVID-19 oltás első dózisát. Rendkívül hálás és kiváltságos vagyok, hogy a világ olyan részén élek, ahol már be is olthattak. Az oltások eloszlása ​​világszerte rendkívül egyenlőtlen.”

Greta Thunberg hozzátette: az oltások 84 százaléka magas és közepes jövedelmű országokban van, mindössze 0,3 százalékuk lett alacsony jövedelmű országban bejegyezve. „Senki sincs biztonságban, amíg mindenki nincs biztonságban. De amikor vakcinát ajánlanak, ne hezitálj. Életeket ment. Vakcinaegyenlőség” – írta a 18 éves Greta Thunberg. 

(Kiemelt kép: Greta Thunberg klímaaktivista az Áhkká-hegynél, a svédországi Laponia világörökségi területén, 2021. július 13-án. Fotó: Carl-Johan Utsi / TT/AFP
 
 

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.