Greta Thunberg tudja, kiket kell felelősségre vonni a pusztító árvizek miatt

Szerinte a válságot válságként kell kezelni.

2021. július 18., 22:02

Szerző:

 

Greta Thunberg azt mondta, hiába látják az emberek most azt, hogy a hatalmon lévők felelősségteljesen viselkednek, szerinte nem kellene elfelejteni, pont ők a hibások az ért, hogy klímakatasztrófa van. A fiatal éghajlatváltozás-aktivista az Instagramon fejtetett ki véleményét a napok óta pusztító nyugat-európai árvizekről.

„Kánikula, áradások, erdőtüzek, aszályok, terméskiesés... Ez nem »az új normális«. A klímaváltozás és az ökológiai vészhelyzet elején vagyunk. A szélsőséges időjárási események egyre gyakoribbá válnak” – kezdi posztját az Instagramon Greta Thunberg. A fiatal éghajlatváltozás-aktivista szerint a közelmúlt eseményei, mint például a nyugat-európai árvizek, az éghajlatváltozás intő jelei. De mint azt írta, ha vége ezeknek az eseményeknek, mit sem foglalkozva velük, elfelejtjük, és továbblépünk.

„Ha nem kezeljük a válságot, úgy mint egy válság, akkor nem tudjuk megállítani a klímaveszélyt” – fogalmazott Greta Thunberg, aki szerint a hatalmon lévő emberek most megpróbálnak felelősségteljesen viselkedni, és közben mindenki megfeledkezik arról, hogy ők a hibások azért, hogy globális felmelegedés van, és a bolygó egyre destabilizáltabb. 

(Kiemelt kép: Nagy Thunberg csatlakozik az éghajlat-aktivista tiltakozásához az ENSZ székhelye közelében, 2019. augusztus 30-án, New Yorkban. Fotó: Bryan R. Smith / AFP)

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.