Giorgia Meloni barátja a római lövöldözés egyik áldozata

A kormányfő személyes hangvételű posztban búcsúztatta barátját, akit vasárnap gyilkolt meg egy fegyveres egy római lakógyűlésen. 

2022. december 12., 12:59

Szerző:

Mi is megírtuk, hogy egy férfi lelőtt három nőt egy római társasházi lakógyűlésen vasárnap, amelyet egy kávézóban tartottak meg. A támadásban többen megsebesültek, egy ember súlyosan. Az elkövetőt letartóztatták. Az egyik áldozat pedig Giorgia Meloni olasz miniszterelnök barátja volt. A kormányfő személyes hangvételű bejegyzésben azt írta az Instagram-oldalán, hogy „Nicoletta egy védelmező anya, őszinte és diszkrét barát, egyszerre erős és törékeny nő volt. De mindenekfelett szakember volt, rendkívüli hivatástudattal”.

„Nicoletta a barátom volt. A férje, Giovanni és tízéves fia, Lorenzo maradtak magukra a halála után” – írja Meloni a posztjában.  Meloni azt is leírta, hogy a gyanúsított korábban sikertelenül próbált fegyverviselési engedélyt szerezni, ezért egy lőtérről lopta el azt a lőfegyvert, amellyel elkövette a vasárnapi támadást. Az államfő bízik abban, hogy a férfit mielőbb felelősségre vonja az igazságszolgáltatás.

„De valójában az »igazság« szó nem jó kifejezés ebben az esetben. Mert nem igazságos az, hogy valaki így hal meg”– tette hozzá, majd felidézte egyik utolsó közös emléküket is. „Nicoletta nagyon boldog és gyönyörű volt abban a vörös dresszben, amelyet az ötvenedik születésnapi partijára vett néhány hete. Én mindig így, gyönyörűen és boldogan emlékezem rá. Viszlát, Nico, szeretlek!”

– zárta posztját Meloni.

(Kiemelt képünk: Giorgia Meloni olasz miniszterelnök. MTI/AP/Andreea Alexandru)

Tegnap 17:44

A finn, a norvég, a dán és az izlandi szakszervezetek is távoznak a Nemzetközi Újságíró Szövetségből. Szerintük a szervezet antidemokratikusan működik, pénzügyeit etikátlanul kezeli, és kifogásolták, hogy a szövetség nem zárta ki az Orosz Újságíró Szövetség azon alkalmazottait, akik az oroszok által megszállt ukrajnai területeken kezdtek el dolgozni.

2023. január 31., 15:30

Joe Biden, az Egyesült Államok elnöke hétfőn egy újságíró kérdésére válaszolva azt mondta, hogy nem küld F-16-os vadászgépeket Ukrajnába. Nagy-Britannia és Németország vezetője is kizárta, hogy repülőket küldene a háború sújtotta országba. Franciaország és Lengyelország ugyanakkor nem zárkóznak el a lehetőségtől, de semmiképpen sem kerülnék meg a NATO-t a kérdésben.