Körülzárta egy Hamász-vezér házát az izraeli hadsereg

Benjamin Netanjahu miniszterelnök megerősítette az arab média közlését, miszerint bejelentése szerint az izraeli erők körülzárták a Hamász vezetőjének, Jahja esz-Szinvár rezidenciáját.

2023. december 6., 21:14

Szerző:

Az izraeli erők képesek a Gázai övezet bármely pontjára eljutni, eloszlatva ezzel azt az elképzelést, hogy esz-Szinvár háza erődítményként szolgálhatna – mondta Netanjahu.

A Jerusalem Post információja szerint Jahja esz-Szinvár öt éve a Hamász vezetője a Gázai övezetben, és a feltételezések szerint kulcsszerepet játszott a Dél-Izrael elleni október 7-i támadás megszervezésében. Több mint két évtizedet töltött izraeli börtönökben, mielőtt egy túszok ellenében kötött váltságdíjüzlet révén szabadon engedték – közli az infostart.hu.

A portál szerint az izraeli miniszterelnök úgy fogalmazott, lehet, hogy a háza nem az erődítménye, és el tud menekülni, de csak idő kérdése, hogy elkapják.

(Kiemelt kép: a Khin Yunisban zajló harcok alatt a lakosok akár az autójukon is elalszanak megmaradt holmijaikkal 2023. december 6-án. Fotó: Abed Zagout / Anadolu via AFP)