Megnyílt a rafahi határátkelő

Izrael 20 kamionnyi segélyszállítmányt engedett be Egyiptom felől. 

2023. október 21., 10:24

Szerző:

Megnyílt a rafahi határátkelő szombaton reggel. Teherautók léphettek be Egyiptomból a Gázai övezetbe – írja a BBC. Azt még nem ismert, hogy meddig marad nyitva a határkelőhely. Izrael beleegyezett abba, hogy mintegy 20 teherautó élelmiszereket, vizet és gyógyszereket szállíthasson a Gázai övezetbe a déli átkelőn keresztül Egyiptom felől.

(Kiemelt képünkön: Az egyiptomi határ egy része a Gázai övezet déli részével, Rafahnál 2023. október 21-én, az Izrael és a Hamász palesztin csoport között zajló harcok közepette. Fotó: MOHAMMED ABED / AFP)

Szlovákia már nem küld újabb fegyvereket Ukrajnának, de minden más eszközzel továbbra is támogatni fogja az orosz agresszió ellen védekező ukránokat – jelentette ki Peter Pellegrini, a szlovák parlament elnöke csütörtökön Prágában sajtótájékoztatón.

A dél-spanyolországi Andalúziában négy ember vesztette életét, akiket embercsempészek löktek a tengerbe egy motorcsónakról, majd elmenekültek – számolt be az esetről a hatóságok tájékoztatása alapján a spanyol sajtó csütörtökön.