Megnyílt a rafahi határátkelő

Izrael 20 kamionnyi segélyszállítmányt engedett be Egyiptom felől. 

2023. október 21., 10:24

Szerző:

Megnyílt a rafahi határátkelő szombaton reggel. Teherautók léphettek be Egyiptomból a Gázai övezetbe – írja a BBC. Azt még nem ismert, hogy meddig marad nyitva a határkelőhely. Izrael beleegyezett abba, hogy mintegy 20 teherautó élelmiszereket, vizet és gyógyszereket szállíthasson a Gázai övezetbe a déli átkelőn keresztül Egyiptom felől.

(Kiemelt képünkön: Az egyiptomi határ egy része a Gázai övezet déli részével, Rafahnál 2023. október 21-én, az Izrael és a Hamász palesztin csoport között zajló harcok közepette. Fotó: MOHAMMED ABED / AFP)

2024. május 15., 15:21

Szlovák sajtóhírek szerint egy támadó mellkason és gyomron lőtte Robert Ficót. A szlovák kormányfőt késő este még mindig műtik. A szlovák belügyminiszter szerint az ország „a polgárháború küszöbén áll”.

2024. május 15., 11:52

A terv szerint az orosz vagyon hasznát fölözik le, amelyet a 2021-ben az EU katonai vagy védelmi vonatkozású külső tevékenységének fedezésére létrehozott, azóta elsősorban Ukrajna támogatására használt, márciusban 5 milliárd euróval megtoldott Európai Békekeretbe csatornáznának.