Brutális mennyiségű gabonát pusztítottak el az orosz támadások

Az ukrán kikötők elleni orosz támadások hatalmas károkat okoztak az elmúlt egy hónapban. Legalább 270 ezer tonna gabona semmisült meg eddig.

2023. augusztus 25., 15:53

Szerző:

Olekszandr Kubrakov ukrán miniszterelnök-helyettes arról nyilatkozott, hogy eddig nyolc támadás volt a kikötői infrastruktúra ellen Ukrajnában azóta, hogy Oroszország kilépett a gabonaegyezményből.

Az izmaili kikötőt ért támadás során több magán gabonaterminál, raktár is megsérült. A támadás eredményeként a kikötő exportkapacitása 15%-kal csökkent a miniszterelnök-helyettes szerint – írja az agriland.ie nyomán az agroinform.hu.

Hozzáteszik, hogy az ENSZ és Törökország változatlanul komoly erőfeszítéseket tesz, hogy az oroszokat rábírja az egyezményhez való visszatérésre. Az orosz támogatás nélkül ugyanis az ukrán export jelentős része nem ér célba.

(Kiemelt kép: a barbadosi bejegyzésű FULMAR S teherhajó ukrán gabonával a fedélzetén elindul az ukrajnai Csornomorszk kikötőjéből 2022. augusztus 13-án. Fotó: MTI/EPA)

 

07:13

Késes támadást ért hétfő este egy járőröző terrorelhárító katonát Párizsban. A késelés a Gare de l'Est pályaudvar közelében volt. Az elkövetőt előállították - közölte Gérald Darmanin belügyminiszter az X közösségi oldalon. A katona rendőrségi források szerint a bal vállán szenvedett könnyebb sebesülést, eszméleténél van, kórházba szállították.