Friss műholdfelvételek a felrobbantott krími hídról

Az október 8-án megrongálódott krími hídról készült friss műholdfelvételek alapján elkezdődtek a híd javítási munkálatai, és már ismét van autós forgalom. A teherautókat kompon szállítják. 

2022. október 13., 10:21

Szerző:

A krími híd, mely 18 kilométer hosszan köti össze az orosz szárazföld nyugati és a Krím keleti partját, október 8-án reggel hatkor érte támadás. A robbanásban a híd jelentős károkat szenvedett, de korlátozottan továbbra is használható állapotban van. A híd azonban Oroszország számára stratégiailag és szimbolikusan is fontos, és a robbanás során három ember is életét vesztette – írja a Telex.

Az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) szerdán közölte, hogy nyolc gyanúsítottat vettek őrizetbe a robbantások ügyében. 

A Maxar Technologies október 12-én készült műholdfelvételein jól látszik, hogy folynak a krími híd javítási munkálatai, a híd ép szakaszán pedig halad az autós forgalom.

Egy másik felvételen a rengeteg, kompra váró teherautót láthatjuk, ahogy tömegesen feltorlódtak Kercsben. A kompok folyamatosan dolgoznak.

(Kiemelt képünk: Ez a Maxar Technologies által kiadott kézi műholdkép a Krímet Oroszországgal összekötő kercsi híd, valamint a vasútvonal egyes szakaszainak javítását mutatja közelről 2022. október 12-én. Fotó: AFP / Műholdfelvétel ©2022 Maxar Technologies)