Nem félnek Putyin bombáitól, épül a német tankgyár Ukrajnában

A Rheinmetall megépíti tervezett páncélosgyárát Ukrajnában.

2023. július 21., 17:39

Szerző:

Hiába minősítette legitim célpontnak már az építési területet is Vlagyimir Putyin, nem beszélve a kész gyárról, amelyet bombázni fog, felépül Ukrajnában a tankgyár – írja a napi.hu a német sajtó alapján. 

A fenyegetés miatt elsőre talán értelmetlennek tűnhet az építkezés, de a Rheinmetall vezérigazgatója, Armin Pappergreer azt nyilatkozta, hogy a cég saját maga fogja megszervezni a hatékony légvédelmet.

Amint azt megírtuk, nemrégiben ugyanezzel a hadipari vállalattal kötött szerződést a Magyar Honvédség, amely alapján 2024-2025-ben több százmillió értékű öngyilkos drónokat szállítanak le Magyarországnak. 

 

(Kiemelt kép: a német fegyverkezési vállalat és autóipari beszállító Rheinmetall Leopard 2A4 harckocsiját tesztelik, miután 2023. június 6-án karbantartást végeztek az észak-németországi Unterluessben található Rheinmetall telephelyén. Mióta Oroszország megtámadta Ukrajnát, Németország felhagyott a hagyományosan pacifista állásponttal, és Ukrajna egyik legszélesebb katonai hátterévé vált. Fotó: Axel Heimken / AFP)