Uniós pénzből indul nagyszabású útfelújítás a Fidesz kedvenc találkahelyén, a közvilágítást is feljavítják

2020. január 27., 15:31

Szerző:

Tusnádfürdő tavaly nyert pályázati támogatást a Központi Regionális Fejlesztési Ügynökségtől infrastruktúra-fejlesztésre, ezáltal több utca korszerűsítésére lesz lehetőség – írja a Székelyhon.

A korszerűsítés során számos  utcában új közvilágítási hálózatot és utcai lámpákat szerelnek fel és helyeznek üzembe. Emellett a Csukás-tó mentén, illetve a főutca egy szakaszán kerékpárutat alakítanak ki.

A beruházás költségvetése a finanszírozási szerződés szerint 10,9 millió lej, (kb. 700 millió forint) ebből közel 10,7 millió vissza nem térítendő támogatás, amelyet az Európai Unió és kisebb részben a kormány biztosít, a helyi önkormányzat önrésze 2 százalék, kevéssel több mint 200 ezer lej.

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.