Felrobbant egy oroszországi lőszerraktár

Felrobbant egy oroszországi lőszerraktár: a robbanás egy korábban iskolának és kultúrháznak használt épületben történt és hogy a helyiek közül senki nem sérült meg, három katona viszont meghalt.

2023. január 15., 18:05

Szerző:

Három katona életét vesztette, további 15 megsebesült egy, az oroszországi Belgorod megyében lévő Tonyenykoje községben található lőszerraktár felrobbanásában – közölték katasztrófavédelmi szervek a vasárnap a TASZSZ orosz hírügynökséggel.

„A frissített adatok szerint három katona meghalt, további 15 pedig megsebesült” – mondta a hírügynökség informátora.

A neve elhallgatása mellett nyilatkozó illetékes hozzátette, hogy a detonációt a lőszerrel való gondatlan bánásmód okozhatta.

A RIA Novosztyi hírügynökség úgy értesült, hogy a robbanás egy korábban iskolának és kultúrháznak használt épületben történt és hogy a helyiek közül senki nem sérült meg. Ez a forrás úgy tudja, hogy a házban szombat reggel ütött ki tűz.

Belgorod megye határos Ukrajnával.

(Kiemelt kép: Orosz katonák Mariupolban, a Donyecki Népköztársaságban, 2022. április 23-án. Fotó: Ilja Pitalev / Szputnyik / Szputnyik via AFP)

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.