Borzalmas robbanás egy orosz benzinkúton

Harminc ember életét vesztette, további 105 pedig megsérült, miután Mahacskala határában robbanás történt egy benzinkútnál – közölte kedden a dagesztáni katasztrófaügyi gyógyászati központ.

2023. augusztus 15., 12:19

Szerző:

A hétfő éjjeli robbanásban Viktor Fiszenko, az orosz egészségügyi miniszter első helyettese szerint 13 gyerek sérült meg, tíz ember állapota súlyos. Fiszenko a történtek miatt Dagesztánba repült.


A lángok 600 négyzetméteren terjedtek el, a tűz elfojtása három és fél órájába telt több tucat embernek. A tűz hírügynökségi jelentések szerint a szomszédos járműszerelő műhelyben keletkezett, és onnan terjedt át a benzinkútra.


A töltőállomás nyolc üzemanyagtartályából kettő felrobbant. A helyszínről, egyebek között a közeli Globusz bevásárlóközpontból evakuálták az embereket.


Szergej Melikov, az Oroszországi Föderációhoz tartozó Dagesztán Köztársaság vezetője kijelentette, hogy a robbanás a benzinkúttal szemben történt, annak „okát és természetét” tisztázzák. A Nyomozó Bizottság (SZK) a biztonsági előírások több ember halálát okozó megszegése címén indított büntetőeljárását.


Mihail Murasko orosz egészségügyi miniszter utasítására orvoscsoport repült Mahacskalába. Alekszandr Kurenkov, a rendkívüli helyzetek kezeléséért felelős tárca vezetője elrendelte, hogy a rászoruló sérülteket szállítsák át moszkvai kórházakba. Ennek érdekében Mahacskalába vezényelt egy mentőorvosokat és pszichológusokat szállító Il-76-os repülőgépet.


Melikov gyásznapot rendelt el a régióban. A balesetben meghalt áldozatok családjai egymillió rubel (jelenlegi árfolyamon 3,7 millió forint) fájdalomdíjban részesültek a helyi hatóságoktól.

(Kiemelt képünk:  Tűzoltók folytatják a munkát a helyszínen egy benzinkútnál történt robbanás után az oroszországi Dagesztánban, Mahacskalában 2023. augusztus 15-én. 27-re emelkedett az áldozatok száma egy dagesztáni benzinkútnál történt robbanás miatt. Fotó: Orosz rendkívüli helyzetek minisztériuma Si / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP)

 

2024. július 11., 07:13

Ukrajna útja a NATO-tagság felé visszafordíthatatlan – jelentette ki Jens Stoltenberg főtitkár szerdán Washingtonban a tagországok állam- és kormányfőit tömörítő Észak-atlanti Tanács ülése után a szervezet 75. évfordulós csúcstalálkozóján Washingtonban.