Ez a politikus féktelenül bulizott járvány idején

Az állásába került.

2022. január 31., 18:34

Szerző:

A Hongkongban is érvényes kínai korlátozások ellenére megünnepelte a születésnapját az a belügyi államtitkár, aki 200 személyt hívott meg bulizni. Az egyik vendég pozitív tesztet produkált a január 3-án tartott ünnepség után. Caspar Tsui belügyi államtitkár akkor tartotta szülinapi buliját, amikor éppen tombolt a koronavírus-járvány Hongkongban. Miután napvilágra került a születésnapi mulatság ténye, amin több magasrangú politikus is részt vett, Tsui szűkszavú nyilatkozatot tett közzé, majd távozott posztjáról.

„Nem a legjobb példát mutattam a járvány során.”

Miután több kínai törvényhozó is részt vett a 200 fős partin, az Independent szerint azt várják, hogy fegyelmi eljárást indítanak az érintett politikusok ellen. Carrie Lam hongkongi kormányzó nem sokkal Tsui bejelentése után tartott sajtótájékoztatót, ahol kifejezte csalódottságát a tisztviselők magatartása miatt – számolt be az Independent.

(Kiemelt kép: Carrie Lam hongkongi kormányzó sajtóértekezletet tart Hongkongban 2022. január 5-én. Fotó: MTI/AP / Vincent Yu)

16:39

A szükséget szenvedők mindig számíthatnak a magyarokra, ezért jöttem ma Kijevbe és ezért támogatjuk a Gabona Ukrajnából elnevezésű kezdeményezést is - mondta el Novák Katalin köztársasági elnök szombaton Kijevben, ahová Vologyimir Zelenszkij ukrán elnök meghívására érkezett.