Veszély: farkastámadásra figyelmeztetnek a hatóságok

Farkastámadás veszélyére figyelmeztettek a holland hatóságok egy Utrecht tartománybeli erdő környékén. 

2024. augusztus 1., 15:12

Szerző:

A holland hatóságok egy Utrecht tartománybeli erdős terület elkerülésére szólították fel a környékbeli gyerekes családokat, miután több kisebb farkastámadás is történt – jelentették holland hírportálok.

Kisgyereket lökött fel 

Szerdán egy kisgyereket fellökött egy állat, valószínűleg egy farkas. Korábban a környéken egy farkas megragadott egy másik kisgyereket is. Ugyancsak júliusban egy farkas rátámadt egy kistermetű kutyára és magával hurcolta. A területen legalább egy farkascsaládról tudni, a hatóságok pedig azt mondták, amennyiben bebizonyosodik, hogy ugyanaz a farkas felelős az incidensekért, kilövési engedélyt fognak kérni az állatra.

Nincs kilövési engedély

Felszólították továbbá a családokat, hogy ameddig a DNS-tesztek eredményeire várnak, ne vigyék gyerekeiket Leusden, Zeist, Woudenberg és Utrechtse Heuvelrug települések erdős részeire. A Faunabescherming holland állatvédő szervezet vezetője, Nico Koffeman mindazonáltal elképzelhetetlennek tartja a kilövési engedély megadását. Ilyen jellegű engedélyt csak nagyon súlyos támadások esetén adnak, itt pedig mint mondja csak pár lökésről és néhány karcolásról van szó. Hozzátette: ha mégis megadják az engedélyt, a szervezet bírósághoz fordul, írja az MTI. 

Farkas a Mátrában 

Ahogyan arról korábban portálunk is beszámolt nem mindennapi videót posztolt Szuha polgármestere a község közösségi oldalán még júniusban. A felvételen egy állat látható, mely nagy valószínűséggel farkas. 

Az állat azonosításánál két lehetőség van. Egyesek szerint kutya, a többség szerint nem az. Mindenesetre látszik, hogy nem tart az embertől, valószínűleg nevelt alomból származik. A videó egyébként Mátraalmás és Galyatető közötti útszakaszon készült

– osztotta meg bejegyzésében Tóth Zoltán Szuha község polgármestere. A felvételen jól kivehető a termetes állat, ami egyáltalán nem ijedt meg a kamerától, és az őt figyelőktől. Hosszú időn át farkasszemet nézett az autóban ülőkkel.