Ez az ország a koronavírus megjelenése óta először rendel el korlátozásokat

A járvány kitörése óta összesen két koronavírusos fertőzöttet regisztráltak. 

2022. január 22., 17:02

Szerző:

A távoli Kiribati szigetországban lezárás lépett életbe, miután az első nemzetközi járat utasai között koronavírusos betegeket találtak – írja a BBC. Az új intézkedések értelmében az embereket arra utasították, hogy maradjanak otthon, a társadalmi összejöveteleket pedig betiltották. A Fidzsi-szigetekről érkező járaton mintegy 36 ember tesztje volt pozitív. 

A múlt hétig Kiribatiban mindössze két koronavírusos megbetegedést regisztrált a járvány kitörése óta.

Kiribati a világ egyik legelszigeteltebb szigete. A legközelebbi kontinenstől, Észak-Amerikától mintegy 5000 kilométerre található. 

Kedden a kormány megerősítette, hogy az 54 utas közül 36-nak pozitív volt a tesztje. A Facebookon közzétett bejegyzésében azt írták, hogy az összes utast megfigyelés alatt tartják. A járat minden utasa teljes mértékben be van oltva – közölte a kormány. 

A zárlat szombaton lépett életbe, de nem tudni, meddig tart.

Nem tudni, hogy az országban élő 120 ezer ember mekkora hányada kapott teljes oltást.

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Shutterstock)

Az ukrajnai háború címén Moszkva ellen bevezetett büntetőintézkedésekre reagálva az orosz alsóház kedden megkezdte a megtorlás jogi lehetőségének kialakítását az orosz médiát korlátozó államokkal szemben, a moszkvai külügyminisztérium kitiltotta a brit felsőház több mint másfélszáz tagját, a közoktatási miniszter pedig bejelentette a kilépést a bolognai rendszerből.

Oroszország ukrajnai inváziója a harmadik világháború kezdete lehet, ezért a szabad világ megőrzésének legjobb útja a Nyugat számára, ha vereséget mér Vlagyimir Putyin orosz elnök erőire – jelentette ki kedden Soros György üzletember a davosi Világgazdasági Fórumon.