Erdőtűz miatt kolostorokat ürítettek ki Görögországban

Legalább hat falut és két kolostort ürítettek ki csütörtökre virradóra Görögországban az Athéntól 90 kilométerre lévő Korinthoszi-öböl partjánál fellángolt erdőtűz miatt.

2021. május 20., 08:34

Szerző:

A helyi tűzoltóság egyik tagja azt mondta, a tűz különösen Szkínosz településnél tombol. Az oltásban mintegy 180 tűzoltó vesz részt, 17 repülőgép és három helikopter segíti őket.

Médiaértesülések szerint több ház megrongálódott, de esetleges áldozatokról nem érkezett hír. A tűzoltóság szóvivője a nyilatkozatában közölte, hogy a településeket elővigyázatosságból ürítették ki, hozzátéve, hogy idén ez az első nagyobb tűzvész.

(Kiemelt képünk illusztráció: Erdőtűz a Psachna nevű falu mellett Evia szigetén, 2019. augusztus 13-án. Fotó: AFP | Angelos Tzortzinis)

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.