Érdemes volt váltani: penészes hamburger, lejárt sajt az orosz Mekiben

A Vkuszno i Tocska  fantázianévre hallgató láncnak komoly problémái adódtak.

2022. július 7., 10:31

Szerző:

Az orosz invázió miatt a McDonald’s márciusban ideiglenesen bezárta a földrésznyi országban lévő nyolcszázötven éttermét, májusban pedig úgy döntött, hogy ki is vonul Oroszországból. Éttermeiket június elején adták el a Vkuszno i Tocska (Finom, és kész) néven Alekszander Govor által alapított láncnak, ami június 12-én tizenöt, másnap pedig ötven további helyet nyitott ki újra.

Az amerikai láncnak tizenöt éven át joga van a hálózat visszavásárlására, ezzel pedig a háború után talán élni is fog, főleg, hogy az étlapjáról a Big Mac-et, a McFlurry-t, a salátákat, a gyerekjátékkal érkező Happy Meal-t, sőt, az országból szintén kivonult Coca Colát is száműző cég sosem látott igénytelenséget képvisel – írja a Daily Mail alapján a 24.hu.

 A lap által közzétett, nem csak az orosz ellenzék egyik prominens politikusaként, de

tévésként is jól ismert Kszenyija Anatoljevna Szobcsak a Telegramon közzétett képein penészes, vagy épp bogárlábakat is rejtő zsömlék láthatók.

A nő három esetről számolt be, a szürreális esetek száma azonban akár jóval magasabb is lehet, ugyanis sajtburgerből hiányzó húsokról, lejárt sajtszószról, illetve láthatóan nem friss sültburgonyáról is érkeztek információk.

A Vkuszno i Tocska az elődre visszautaló jelmondata ennek fényében még csodálatosabb: ugyanaz, de jobb.

(Kiemelt kép: Becsomagolt dupla sajtburgerek 2022. június 12-én, a Vkuszno i Tocska egyik moszkvai éttermének megnyitóján. Fotó: AFP)

 

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.