ENSZ-főbiztos: Azonnal állítsák le az ellenségeskedést

Bachelet az emberi jogok súlyos megsértésétől tart.

2022. február 22., 16:57

Szerző:

Michelle Bachelet, az ENSZ emberi jogi vezetője közleményben jelentette ki kedden, hogy „mélységesen aggódik” Putyin Donyeck és Luhanszk függetlenségét elismerő lépése után – írja a Guardian.

„Minden jelentős katonai eszkaláció az emberi jogok súlyos áthágásának és a nemzetközi humanitárius törvények megsértésének magas rizikóját idézheti elő”

– közölte Bachelet.

„Minden oldalt felszólítunk arra, hogy fejezzék be az ellenségeskedést, és kövezzék ki a párbeszéd útját a további erőszak elmélyítése helyett.”

– tette hozzá az ENSZ Emberi Jogi főbiztosa.

(Kiemelt kép: az ukrán védelmi minisztérium sajtószolgálata által 2012. december 22-én készített és közzétett fényképen ukrán katonák egy FGM-148 Javelin amerikai páncéltörő rakétát lőnek ki Donyeck térségében tartott kiképzés során. Fotó: Handout / Ukrán védelmi minisztérium sajtószolgálata / AFP)

 

 

10:18

Gyakorlatozás közben összeütközött az amerikai hadsereg két HH-60 Blackhawk típusú helikoptere Kentucky fölött – közölte Nondice Thurman amerikai katonai szóvivő csütörtökön.

A demokráciák erősödtek az első, 15 hónapja tartott demokrácia csúcstalálkozó óta az akkor tett vállalásoknak is köszönhetően – jelentette ki az Egyesült Államok elnöke a Csúcstalálkozó a demokráciáért elnevezésű nemzetközi virtuális konferencia nyitónapján szerdán.