A gyermekkéselés helyszínére utazott Macron

Emmanuel Macron francia államfő és felesége pénteken látogatást tett a kelet-franciaországi Grenoble kórházában, ahol az előző nap a közeli Annecyban elkövetett késes támadásban megsebesült kisgyerekeket ápolják.

2023. június 9., 17:10

Szerző:

Eközben az ügyészség meghosszabbította az elkövető őrizetbe vételét – jelentette be a Twitteren Line Bonnet-Mathis ügyész.

A 31 éves, szíriai Abdalmasih H. őrizetbe vétele óta nem adott magyarázatot a tettére, rendőrségi források szerint csütörtökön nem volt együttműködő, „nyughatatlanul viselkedett”, többször földre vetette magát. A pénteken elvégzett pszichiátriai vizsgálat ugyanakkor megállapította, hogy állapota összeegyeztethető a rendőri őrizettel, így a kihallgatása folytatódik.

Az ámokfutó hat embert, köztük négy gyermeket sebesített meg késsel csütörtök reggel az Annecy-tó melletti parkban található játszótéren. Két gyerek és egy felnőtt állapota továbbra is kritikus, a többiek túl vannak az életveszélyen.

A merényletben megsérült négy gyerek közül egy mindössze 22 hónapos, kettő kétéves, a legidősebb pedig három éves.

(Kiemelt kép: Emmanuel Macron francia elnök találkozott a mentőcsapatokkal Haute-Savoie prefektúrában 2023. június 9-én, egy nappal azt követően, hogy tömeges késelés történt egy parkban, a francia Alpokban, Annecyben. Fotó: DENIS BALIBOUSE / POOL / AFP)