Drámai emailt küldött el Elon Musk a Tesla igazgatótanácsának

Azt írta, új alkalmazottat már sehol nem lehet felvenni, a jelenlegiek 10 százalékát pedig elküldik. Amikor ez kiszivárgott, Twitteren kezdett magyarázkodni a techmilliárdos.

2022. június 6., 16:02

Szerző:

Először belsős emailben közölte Elon Musk milliárdos, a Tesla ügyvezető igazgatója, hogy a cég fizetést is kapó alkalmazottai között 10 százalékos leépítést hajt végre. Miután pedig az email napvilágot látott Musk Twitteren kezdte magyarázni a drága, elektromos luxusautókban utazó cégnél meghozott, megszorító intézkedéseket.

Mint itt írta, a leépítés igaz, de az az állandó szerződéses alkalmazottakat „alig fogja érinteni.”

A Business Insider cikke szerint Musk ezt úgy magyarázta, hogy a felvett munkatársak száma egyenesen emelkedni fog, az állandóaké pedig „nagyjából egyenletes marad.” A leépítés pedig nem érinti az autógyártó, napelemgyártó és akkumulátorgyártó részlegeket.

Korábbi, igazgatótanácsi levelében Musk még vészjóslóbb volt, annak tárgya ugyanis úgy szólt,

„Azonnal leállítani minden állásra való felvételt az egész világon!”

Ebben arról számolt be, nagyon rossz előérzete van a világgazdaságot illetően, ezért kell 10 százalékot elbocsátani, nem sokkal azelőtt pedig dühös emailt küldött igazgatóinak amiben felhívta a figyelmüket, újra be kell járniuk az irodába, különben el lesznek bocsátva.

(Kiemelt kép: Elon Musk. Fotó: Stacie McChesney / TED Conferences, LLC / AFP)