Ezért halt meg tíz utas a horvátországi buszbalesetben

Koszovóban gyásznapot hirdettek a tragédia miatt. 

2021. július 26., 15:40

Szerző:

Vasárnap korán reggel tíz ember halt meg a horvátországi Slavonski Brod közelében lévő autópályán történt buszbalesetben – írta a Jutarnji list. A buszon összesen 69 utas tartózkodott. A sérülteket azonnal kórházba vitték, az intézmény igazgatója később azt nyilatkozta, 45 embert kellett ellátniuk, akik közülük nyolcan súlyosan megsérültek. 

A busznak két sofőrje volt, a balesetkor a volánnál ülő férfit letartóztatták, mivel bevallotta, elaludt vezetés közben. A másik sofőr meghalt. Az utasok többsége koszovói állampolgár volt, az országban gyásznapot hirdettek a baleset miatt. 

(Kiemelt kép: Egy férfi gyertyát gyújt a hprvátországi buszbaleset áldozataira való megemlékezésen Pristinában, 2021. július 25-én. Fotó: Armend Nimani / AFP)

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.