Élő adásban rendezett botrányt a politikus

Hiába kínáltak neki helyet az asztalnál, nem fogadta el –  inkább a botrányt választotta. 

2021. december 16., 16:29

Szerző:

Petro Porosenko volt ukrán elnök váratlanul megjelent a megújult parlamenti tévécsatorna, a Rada televízió élő adásában, és kisebb botrányt rendezett – számolt be az Ukrajinszka Pravda hírportál csütörtökön.

Porosenko – aki most az Európai Szolidaritás ellenzéki párt vezetője – a tévé parlamenti stúdiójában jelent meg hívatlanul a délelőtti műsor alatt, amelynek a vendége egy kormánypárti képviselő, Danil Hetmancev, a parlament pénzügyi bizottságának elnöke volt.

Az exállamfő odalépett a műsorvezetőkhöz és a kamerának háttal állva közölte, hogy a tévécsatorna „hátráltatja a parlamenti képviselők munkáját”. A műsorvezetők kérték, hogy foglaljon helyet az asztalnál és csatlakozzon a beszélgetéshez, de ezt Porosenko elutasította.

Ezután viszont szembefordult a kamerákkal és kijelentette, hogy az adófizetők pénzét jogtalanul költötték el a parlamenti tévécsatorna megújítására.

Kifogásolta még azt is, hogy a tévécsatornát ugyanaz a csapat újította meg, amely elindította az ő Prjamij elnevezésű hírtelevízióját. Nem fogadta el az újságírók által felajánlott mikrofont sem, hanem némi vita után végül kilépett a képből. A helyszínen utána újságíróknak nyilatkozva tettét ‚túlzott érzelmekkel” magyarázta. 

A Rada tévé egyik újságírója közölte közben, hogy a csatorna kész Porosenkónak szót adni és adásidőt biztosítani bármikor, amikor neki megfelel. A volt államfő ezt megköszönte, egyúttal hozzáfűzte, hogy élni is fog ezzel a lehetőséggel, de majd csak akkor, amikor „a tévécsatorna szerkesztői politikája megfelel az előírásoknak és a jogszabályoknak”.

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Unsplash)

 

 

Versenyt fut az idővel Németország legismertebb nácivadásza, Thomas Will, aki abban bízik, hogy – 78 évvel a második világháború befejezése után – a jövőben is lehetőség nyílik azoknak a náci bűnösöknek az elítélésére, akiknek a bűnössége bizonyítható.