Be akarnak törni a kórházakba az oltásellenes tüntetők

Néhány százan vannak a lezárások és a kötelező oltás ellen tüntetők Bécsben. 

2021. november 20., 16:57

Szerző:

A hétfőtől érvényes teljes lezárás ellen tüntetnek Ausztriában. Néhány százan gyűltek össze Bécs belvárosában, a Mariahilfer Straße elején, a múzeumnegyed környékén szombaton délelőtt – jelentette a Telex munkatársa.

Ahogyan arról már korábban beszámoltunk, Ausztriában teljes lezárást és februártól kötelező oltást rendelnek el. Pár nappal azután, hogy Ausztriában elrendelték a zárlatot a be nem oltottakkal szemben, hétfőtől az egész országra kiterjesztik a vészesen növekvő esetszámokra hivatkozva. 

A BBC szerint pedig még minden harmadik osztrák nem oltatta be magát, ez az egyik legalacsonyabb arány Nyugat-Európában.

A tiltakozást az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) szervezte és körülbelül kéttucatnyi rendőr biztosítja. Az osztrák főváros több pontján lesznek megmozdulások, amelyeken az eddigi hírek szerint nem voltak incidensek. Az FPÖ elnöke, Herbert Kickl a kormány pénteki bejelentését úgy kommentálta, hogy

„Ausztria immár diktatúra”.

Többen attól félnek, hogy „a tüntetők megpróbálhatnak behatolni a kórházakba, miután az oltásellenes közösségi médiás csoportokban erre buzdították a tagokat” – írta a Kronen Zeitung a belügyminisztériumra hivatkozva. A rendőrség fokozta a jelenlétet a kórházak körül Salzburgban és Felső-Ausztria tartományban – közölte a Telex.  

(Kiemelt kép: Tüntetők, miközben részt vesznek az osztrák szélsőjobboldali Szabadságpárt FPÖ általi tüntetésen Bécsben 2021. november 20-án. Fotó: JOE KLAMAR / AFP)