Elgurult Kanye West gyógyszere, szerinte a feketék 400 évnyi rabszolgaléte választás kérdése volt

2018. május 2., 13:47

Szerző:

Eddig sem volt hiány az amerikai rapper, lemezproducer, filmrendező és divattervező agymenéseiből, de legutóbbi a szokottnál is jobban kivert a biztosítékot a tengerentúlon. Kanye West azon túl, hogy piszkosul sikeres arról is híres, hogy szeret polgárpukkasztó kijelentéseket tenni, aminek okát rendre mentális betegségére, szorongására fog. Egyszer már kórházi kezelésre is bevonult egy roham után.

A valóságshow szereplő Kim Kardashian férje pár hete újra túltolta a biciklit a Twitteren, ahol több mint 28 millió követője van - írja a CNN. Először azzal, hogy megkésett kampányt rendezett Donald Trump amerikai elnöknek. Pózolt a sapkájában, testvérének nevezte, elmondta mennyire szereti és nekiment mindenkinek, aki nem osztotta véleményét Trump nagyszerűségéről. Maga az elnök meghatódott a szeretetáradattól és megköszönte neki a köztük áramló sárkányenergiát, bármi legyen is az.

West ezután e hét keddjét azzal nyitotta, hogy rádióműsorban közel két órán át beszélt mentális betegségéről, családjáról, művészetéről, majd egyenesen a TMZ bulvárportál stúdiójába ment, ahol kisebb felfordulást okozott legújabb elméletével. - Ha azt hallod, hogy 400 évig volt rabszolgaság... 400 évig?! Hát ez úgy hangzik, mint ami választás kérdése. Ott voltatok mind 400 évig. Olyan, mintha mentálisan börtönbe lettek volna zárva - magyarázta a rapper.

A kijelentést a két riporter is megdöbbenéssel fogadta, ahogyan az amerikai afroamerikai közösség is. - Míg te zenét csinálsz, művészkedsz és éled az életet, amelyről álmodtál, megérdemelten, mert egy zseni vagy, addig a többi afroamerikainak meg kell küzdenie azzal, hogy az életét fenyegetik. Meg kell küzdenünk a peremre szorulással, ami a 400 év rabszolgasor után még mindig él, és amely szerinted a népünk választása volt - mondta Van Lathan a TMZ egyik újságírója.

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.