Elfogták az edzőtermi késelőt

Elfogták vasárnap Duisburgban a németországi városban öt napja történt késes támadás feltételezett elkövetőjét.

2023. április 23., 15:58

Szerző:

A gyanúsított egy 26 éves szíriai állampolgár – jelentette a Westdeutscher Rundfunk regionális közszolgálati médiatársaság a duisburgi ügyészség tájékoztatása alapján. Lakásában lefoglaltak két kést, amelyek közül valamelyiket a kedden egy belvárosi – az otthonához közeli – edzőteremben végrehajtott támadáshoz használhatta. 

A gyanúsítottat péntek óta keresték egy térfigyelő kamera felvételei alapján, nyilvános körözéssel. Szomszédok ismerték fel a felvételen szombaton, és azonnal riasztották a rendőrséget. Röviddel éjfél után fogták el. 

A Bild című lap értesülése szerint a férfi menedékkérőként érkezett Németországba. Rendőrségi ügye eddig nem volt. Egy terrorelhárító alakulat fogta el lakásában. 

Az edzőterem öltözőjében történt késelésben négy férfi sebesült meg. Az első áldozat – egy 21 éves fiatalember – életveszélyes állapotban van. A támadó utána rárontott még két 24 éves és egy 31 éves férfira is, majd elmenekült. Vasárnapig egy sebesültet bocsátottak haza a kórházból. 

A bűncselekmény kiváltó oka ismeretlen. Az eddigi adatok szerint a támadó nem ismerte áldozatait.

(Kiemelt képünk: Rendőrök a késes támadás helyszínén, egy edzőterem bejárata előtt a németországi Duisburgban 2023. április 18-án. Az edzőterembe két ismeretlen hatolt be és többeket megsebesített. MTI/AP/DPA/Christoph Reichwein)