Elbocsátotta Pavel Szorokin orosz karmestert a brit Királyi Operaház

Nekik ő nem mutogat.

2022. március 7., 20:51

Szerző:

Elbocsátotta Pavel Szorokin orosz karmestert a brit Királyi Operaház, lépését Oroszország Ukrajna ellen indított háborújával indokolta.

„Az Ukrajnában kialakult helyzet fényében Pavel Szorokin, a Bolsoj Színház társulatának karmestere nem dolgozhat vendégkarmesterként a Királyi Balettnél”

– fogalmazott közleményében a londoni Covent Gardenben lévő operaház.

A Királyi Operaház február végén már bejelentette, hogy szintén az orosz katonai invázió miatt lefújta a híres orosz Bolsoj balettegyüttesének nyárra tervezett fellépéseit.

A Moszkvában született Pavel Szorokin 1983-ban a Bolsoj Színház balett-társulatának zongoristájaként kezdett dolgozni, és 1989-ben lett a színház karmestere. A londoni operaházban 2007-ben debütált karmesterként a Hattyúk tavával, és azóta rendszeresen dirigált ott. Emellett a párizsi operában, a New York-i Metropolitan Operában és a washingtoni Kennedy Centerben is vezényelt.

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: MTVA/Bizományosi / Oláh Tibor)

Tegnap 21:59

Nem szabad megfosztani a nőket jogaiktól a reproduktív jogok területén, az Európai Unió kötelezettséget vállal arra, hogy az emberi jogokat, köztük a nők és a lányok jogait minden körülmények között védelmébe veszi – jelentette ki Helena Dalli, az Európai Bizottság egyenlőségért felelős tagja Strasbourgban hétfőn.