Folytatódtak az orosz terrorbombázások

A kijevi régióban és Zaporizzsja városában is folytatódtak a terrorbombázások, ezúttal éjszakai robbanásokról számoltak be a régiók vezetői.

2022. október 27., 13:05

Szerző:

A helyi médiajelentések és a regionális tisztségviselők szerint folytatódnak az orosz terrorbombázások: az éjszaka folyamán csapást mértek a kijevi régióra. A régió vezetője, Olekszij Kuleba nem közölte a támadás helyszínét, de azt mondta, hogy a mentőalakulatok már megérkeztek a helyszínre – írja a The Guardian

Éjféli terrorbombázások

Kuleba a Telegramon posztolta, hogy „az oroszok éjszaka terrorizálják a kijevi régiót. A régió egyik településére több csapás is érkezett. A mentők és az összes mentőszolgálat a helyszínen van. A tűz és a becsapódás következményeinek felszámolása folyamatban van.” Kijevben szerda éjfél körül adták ki a légiriadót, és arra szólították fel a lakosokat, hogy keressenek menedéket.

A jelentések szerint az orosz erők dél-kelet Ukrajnában, egy éjszakai akció során Zaporizzsja városát is megtámadták. A város megbízott polgármestere, Anatolij Kurtev arról számolt be, hogy az orosz erők csapást mértek a városra és annak környékére, ezért több helyen tűz ütött ki.

(Kiemelt képünk illusztráció: Tűzoltók végeznek munkát egy lerombolt épületben az orosz támadások után az ukrajnai Kijevben 2022. október 17-én. Fotó: Metin Aktas / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP)