Zelenszkij: az ukrán erőművek 30 százaléka megsemmisült

A terrorbombázások hatalmas áramkimaradásokhoz vezettek. Zelenszkij szerint Putyinnal már nem lehet tárgyalni.

2022. október 18., 13:27

Szerző:

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök kedden közzétett tweetjében arról írt, hogy október 10-e óta az ukrán erőművek 30 százaléka pusztult el az orosz támadásokban, ami komoly energiakimaradásokhoz vezetett országszerte. Zelenszkij írásában terrortámadásnak minősítette a kritikus energetikai és infrastrukturális létesítmények célbavételét, és megerősítette, hogy nem maradt lehetőség arra, hogy tárgyalóasztalhoz üljenek Putyin rezsimjével.

(Kiemelt  képünk: Kijev, 2022. szeptember 30. Az ukrán elnöki hivatal sajtóosztályának felvétele Volodimir Zelenszkij ukrán elnökről az Ukrán Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács ülésén Kijevben 2022. szeptember 30-án, amikor Vlagyimir Putyin orosz elnök aláírta az orosz ellenőrzés alá került ukrajnai területek Oroszországhoz való csatlakozási egyezményét. Zelenszkij bejelentette, hogy Ukrajna kérelmet nyújt be, hogy gyorsított eljárásban csatlakozhasson a NATO-hoz. Fotó: MTI/AP/Ukrán elnöki hivatal sajtóosztálya)

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.