Hatalmas összeget gyűjtött össze a Metallica Ukrajnának

Honlapján jelentette be a világ egyik legismertebb zenekara, hogy rajongóik adakozásának köszönhetően összejött egymillió dollár a World Central Kitchen (WCK) által indított #ChefsForUkraine kezdeményezés számára.

2022. június 3., 13:54

Szerző:

A 444.hu beszámolójában emlékeztetnek: a WCK a háború kitörése után kezdett adománygyűjtésbe, hogy az Ukrajnán belül az orosz agresszió miatt menekülni kénytelen emberek élelmezését segítsék. Ehhez világszerte számos szervezet és híres séf is csatlakozott, április elején pedig a Metallica is felhívást tett közzé, hogy egymillió dollárt akarnak összegyűjteni a kezdeményezés számára. Ez két hónap alatt össze is jött.

(Kiemelt kép: a Metallica énekese, James Hetfield. Fotó: Vladimir Astapkovich / Sputnik / Sputnik via AFP)

15:19

Bernie Ecclestone golyót is vállalna az „első osztályú” Vlagyimir Putyinért, szerinte nem szándékosan öltek meg több ezer civilt az oroszok. A Formula-1 korábbi vezére egyúttal megérti Volodimir Zelenszkijt, mert humorista volt, az ukrán elnök szerinte vissza szándékozik térni a szakmájához.

14:21

Felépült a 186 kilométer hosszú acélkerítés a lengyel-fehérorosz határon. Mateusz Morawiecki lengyel kormányfő ebből az alkalomból csütörtökön az ukrajnai háború előjelének nevezte a tavaly ősszel Minszken át Lengyelországba tartó migrációs hullámot.