Egy olló okozott hatalmas fennakadást a repülőtéren

Egy olló eltűnése miatt több mint 200 járat késett vagy törlődött a hétvégén az egyik legforgalmasabb repülőtéren.

2024. augusztus 20., 15:10

Szerző:

Egy hokkaidoi repülőtéren jó nagy gubancot okozott, amikor kiderült, hogy egy üzletből eltűnt egy olló. Mint tudjuk, 2001 szeptember 11 óta ez komoly biztonsági intézkedéseket vont maga után. Ezek után 36 járatot töröltek, és további 201 jelentősen késett.

Szombat reggel nagyjából két órára felfüggesztették a biztonsági ellenőrzéseket a terminálban, ami után az utasokat újra átvizsgálták, és ez további fennakadásokat okozott.

De az ügy nem zárult le szombaton, ugyanis az ollót nem sikerült megtalálni aznap, csak másnap: kiderült, hogy az olló abban az üzletben volt, ahonnan eredetileg eltűnt. Vagy nem is tűnt el, csak nem találták.

Van folytatás is

És még csak most jön a csavar: a japán földművelésügyi, infrastrukturális, közlekedési és idegenforgalmi minisztérium ugyanis felkérte a Hokkaido Repülőteret az eset kivizsgálására és a hasonló incidensek megelőzésére.

A repülőtér közleményében azt írta:

„Véleményünk szerint az eset az üzlet nem megfelelő tárolási és kezelési rendszereinek eredményeképp alakult ki. Ez egy olyan ügy, amely akár gépeltérítéshez vagy terrorizmushoz is kapcsolódhatott volna, ezért dolgozni fogunk a kezelés fontosságának tudatosításán.”

Az utazóközönség nagyon megértő volt. Valójában örültek, hogy így vigyáznak rájuk. Az Új Chitose Repülőtér jelentőségét jól mutatja, hogy 2022-ben több mint 15 millió utas fordult meg itt, ami Japán egyik legforgalmasabb légikikötőjévé teszi – írja a Liner.hu.

(Fotó: A hokkaido-i Új Chitose Repülőtér weboldala)