A korábbi királyi tudósító szerint vészjósló a II. Erzsébet királynő állapotáról szóló hír

A BBC korábbi királyi tudósítója szerint a Buckingham-palota II. Erzsébet királynőről szóló közleménye aggasztó.

2022. szeptember 8., 15:52

Szerző:

A palota II. Erzsébet királynőről szóló nyilatkozatának óvatos megfogalmazása arra utal, hogy „valami komoly dologról lehet szó” – véli Richard Sumner, a BBC korábbi királyi tudósítója.

A portálnak nyilatkozva elmondta, hogy a Buckingham-palota a királynőről szóló híreket mindig óvatosan fogalmazza meg, és a mostani közleménnyel is valószínűleg ez a helyzet. Szerinte nem csak időskori problémák, hanem más egészségügyi problémák is állhatnak a háttérben. „96 évesen nem várhatod el, hogy olyan egészségben legyél, mint egy 25 éves” – tette hozzá Sumner.

„Remélhetőleg ez egy múló vihar, amin túl lehet lépni, de a palota óvatos megfogalmazásából ítélve úgy gondolom, hogy itt valami komoly dologról lehet szó.”

Sumner hozzáteszi, hogy a királynő mentálisan jól van, de a teste már kezdi feladni a szolgálatot.

Rendkívüli – válságos II. Erzsébet királynő állapota

Orvosi felügyelet alatt áll II. Erzsébet királynő, miután orvosai aggasztónak találták a 96 esztendős brit uralkodó egészségi állapotát – közölte csütörtökön a Buckingham-palota

Károly herceg és Cornwall hercegnője is Balmoralba utazott, ahol a királynő jelenleg is tartózkodik. A BBC értesülései szerint Cambridge hercege is úton van.

A palota II. Erzsébet állapotával kapcsolatos bejelentés azután történt, hogy a 96 éves királynő szerdán kilépett a virtuális titkos tanácsból, és az orvosok azt tanácsolták neki, hogy pihenjen. Liz Truss miniszterelnök azt mondta, hogy az egész országot mélyen aggasztja a királynő egészségi állapotával kapcsolatos fejlemények.

(Kiemelt kép: II. Erzsébet brit királynő a Thames Hospice új épületének hivatalos megnyitóján a berkshire-i Maidenheadben 2022. július 15-én. Fotó: Kirsty O'Connor / POOL / AFP)