Egy kigyulladt olajszállító kamion szakad le egy híd

A híd szerkezete meggyengült, és leomlott. 

2023. június 12., 12:45

Szerző:

Leomlott egy létfontosságú autópálya egy része az Egyesült Államok keleti partján Philadelphiában, miután egy benzint szállító tartálykocsi kigyulladt egy felüljáró alatt. A Reuters szerint miután kiégett a kamion, a felüljáró szerkezete megsérült, egy szakaszon teljesen be is omlott, így az érintett szakaszt le kellett zárni. Halálesetről vagy sérültről nem számoltak be, de helyszínelők még mindig kutatják az összeomlás helyszínét. A déli irányú felüljárót lezárták.

A mentési munkálatokról és a leomlott felüljáróról a hírügynökség a helyszínen készített videót:

Josh Shapiro, Pennsylvania kormányzója egy sajtótájékoztatón elmondta, hogy valószínűleg „néhány hónapba" telne az útpálya teljes újjáépítése, amelyen naponta nagyjából 160 000 jármű halad át. Azt is mondta, hétfőn aláír egy katasztrófa-nyilatkozatot, amely szövetségi forrásokat és egyéb pénzügyi segítséget jelent a helyreállításhoz. Az Egyesült Államok Nemzeti Közlekedésbiztonsági Tanácsa (NTSB) szerint a tartályhajó benzint szállított, és az NTSB egy csapatot küldött az eset vizsgálatra.

(Kiemelt képünön: Az Amber Fox által 2023. június 11-én készített képen, az I-95-ös autópálya mentén egy nagy jármű által okozott tűzből származó füst látható a pennsylvaniai Philadelphiában. Tűz miatt omlott össze egy forgalmas amerikai autópálya felüljárójának egy része Philadelphiában vasárnap kora reggel - közölték a hatóságok, mivel a jelentések szerint a balesetet egy olajszállító tartálykocsinak tulajdonították, amely a híd alatt lobbant lángra. Az omlás négy forgalmi sávot tett ki a forgalmas autópálya egy magasabban fekvő szakaszán, bár sérültekről azonnal nem érkezett jelentés. Fotó: Amber FOX / AFP)