Egy Hamász vezető videóban közölte, hogy az egész világot uralmuk alá hajtják

Azt mondta, csak akkor lesz béke, ha mindenki elfogadja a törvényét.

2023. október 9., 11:09

Szerző:

Twitterre töltöttek fel egyperces videót, amelyben Mahmud al-Zahar, Palesztina korábbi külügyminisztere és a Hamász alapítótagja beszél. Elmondja, hogy a jelenlegi háború nem csak az elfoglalt terület visszaszerzéséről szól, de követik Mohamed próféta szavait, és

a Föld bolygó 510 millió négyzetmkilométerén olyan rendszert hoznak létre, amelyben nincsen igazságtalanság, elnyomás, cionizmus és áruló keresztények

– teszi hozzá a Hamász vezető.

(Kiemelt képünkön Mahmúd al-Zahar, a Hamász vezetője beszél egy interjú során a gázai Gázavárosban, 2021. augusztus 24-én. Mustafa Hassona / Anadolu Ügynökség / AFP)

 

Franciaország szankciókat fontolgat a ciszjordániai palesztinok elleni erőszakért felelős zsidó telepesek ellen, és a francia diplomácia vezetője fel fogja vetni a kérdést európai szinten a hétfői brüsszeli EU-külügyminiszteri találkozón – közölte a tárca csütörtökön.

Washington démonizálja Moszkvát, sajnálatos, hogy Joe Biden amerikai elnök azt állította, hogy Ukrajna veresége esetén fegyveres összecsapás alakulhat ki Oroszország és a NATO között – jelentette ki Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője újságíróknak csütörtökön.