Egy év után újra nyilvánosan mutatkozott Kim Dzsongun felesége

A nőt tavaly január óta nem lehetett látni a rendezvényeken.

2021. február 17., 09:54

Szerző:

Egy év után először jelent meg a nyilvánosság előtt Ri Szoldzsu, Kim Dzsongun észak-koreai diktátor felesége, egy ünnepi koncerten vettek részt  – írta meg a BBC.

Az asszony gyakran kísérte el férjét nagy eseményekre, de tavaly január óta nem látták. Eltűnése mögött betegséget, várandósságot vagy a járványt sejtették, a dél-koreai hírszerzés szerint az elmúlt egy évet három gyermekével töltötte.

(A kiemelt kép: Kim Dzsongun észak-koreai vezető és felesége, Ri Szol Dzsu katonai tiszteletadás mellett indul kínai látogatásra Phenjanból 2019. január 8-án. Fotó: MTI/EPA/KCNA)

A szlovák kormány nyitrabányai kihelyezett ülésén meglőtték Robert Fico kormányfőt. A politikust azonnal kórházba szállították, majd csaknem négy órán keresztül műtötték. A legfrissebb hírek szerint túl van az életveszélyben, mélyaltatásban tartják.

Szlovák sajtóhírek szerint egy támadó mellkason és gyomron lőtte Robert Ficót. A szlovák kormányfőt késő este még mindig műtik. A szlovák belügyminiszter szerint az ország „a polgárháború küszöbén áll”.

A terv szerint az orosz vagyon hasznát fölözik le, amelyet a 2021-ben az EU katonai vagy védelmi vonatkozású külső tevékenységének fedezésére létrehozott, azóta elsősorban Ukrajna támogatására használt, márciusban 5 milliárd euróval megtoldott Európai Békekeretbe csatornáznának.