Egész Franciaország keres egy kétéves kisfiút

A kisfiú a nagyszülők házának kertjéből tűnt el szombaton. 

2023. július 10., 14:51

Szerző:

A francia rendőrség kiterjedt légi és szárazföldi keresést folytat egy eltűnt kétéves kisfiú után, aki a hétvégén tűnt el az ország déli részén fekvő faluból. A kisgyermek, Émile nagyszülei házának kertjében játszott egy Le Vernet nevű faluban, amikor szombat délután nyoma veszett. 

„A család kirándulni készült, amikor valószínüleg egy figyelmetlen pillanatot kihasználva  kisétált a kertből a gyerek” – mondta François Balique, a falu polgármestere a francia televíziónak. „Nagyszülei akkor vették észre, hogy már nincs ott, amikor kimentek, hogy betegyék az autóba”. A polgármester szerint semmi nem utal arra, hogy a kisfiút elrabolták volna „Ez egy kis falu, körülbelül 20 házzal... mindent látunk” – mondta, majd hozzá tette, hogy „talán eltévedt, vagy elbújt”– írja a TheGuardian.

FRANCE-POLICE-MISSING-CHILDREN

(A Gendarmerie NationaleTwitter-fiókból származó  képen látható Emilie, amit a keresés érdekében tettek közzé a hatóságok.)

A rendőrség, a csendőrség és a tűzoltók mellett a családtagok és a falubeliek is megjelentek, miután a nagyszülők helyi idő szerint délután negyed hatkor értesítették őket Émile eltűnéséről. A helikopterrel, hőkamerával felszerelt drónokkal és keresőkutyákkal keresik a kutató- és mentőcsapatok azóta is a gyereket, de eddig nem találták nyomát, annak ellenére, hogy több mint 1200 hektárnyi területet már átkutattak.Rémy Avon ügyész szerint két ember látta a fiút távozni a nagyszülők házából, de „aztán nyoma veszett.” Hétfő reggelre a keresési zónát kibővítették a hatóságok. A csendőrség felhívást tett közzé: a kisfiú fehér rövidnadrágot és sárga felsőt viselt.

(Kiemelt képünkön: Csendőrök egy csoportja a kis Emile-t keresi a meredek terepen. Fotó: Thibaut Durand / Hans Lucas/AFP)