Ebben a városban ezentúl tilos Elvis Presley-imitátoroknak megjelenniük az esküvőkön

A legendás énekes védjegyeit birtokló cégnek nem tetszett, hogy egy külön iparág nőtt ki az Elvis ihlette esküvőkre.

2022. június 3., 11:23

Szerző:

Las Vegasban betiltották Elvis Presley stílusának esküvői felhasználását, mivel a legenda védjegyeit birtokló cégnek, az Authentic Brands Groupnak nem tetszett, hogy egy külön iparág fejlődött ki a városban az ilyen ceremóniákra – írja az AP News. A cég jogi eljárásokat helyezett kilátásba, amennyiben az esküvőszervezők nem állnak le az Elvi-tematikájú esküvőkkel.

A Las Vegas-i esküvőipar annyira nagy, hogy számos vállalat megtehette, hogy Elvis-tematikájú ceremóniákra specializálódjon, így most több cég is nehéz helyzetbe kerülhet. Van olyan cég is, amely évente 6400 ilyen esküvőt bonyolít le.

(Kiemelt kép: egy Elvis Presley-imitátor. Fotó: Oli SCARFF / AFP)

15:54

A madridi NATO-csúcstalálkozón meghozott döntések biztosítják, hogy az észak-atlanti szövetség tovább őrizze a békét területén, és elkerülje a konfliktusokat – hangsúlyozta Jens Stoltenberg NATO-főtitkár csütörtökön a spanyol fővárosban rendezett kétnapos állam- és kormányfői találkozó eredményeit ismertetve.

15:19

Bernie Ecclestone golyót is vállalna az „első osztályú” Vlagyimir Putyinért, szerinte nem szándékosan öltek meg több ezer civilt az oroszok. A Formula-1 korábbi vezére egyúttal megérti Volodimir Zelenszkijt, mert humorista volt, az ukrán elnök szerinte vissza szándékozik térni a szakmájához.

14:21

Felépült a 186 kilométer hosszú acélkerítés a lengyel-fehérorosz határon. Mateusz Morawiecki lengyel kormányfő ebből az alkalomból csütörtökön az ukrajnai háború előjelének nevezte a tavaly ősszel Minszken át Lengyelországba tartó migrációs hullámot.