Duterte bekeményít - börtön vár az oltatlanokra

Annyi a fertőzöttet regisztrálnak egy nap, hogy drasztikus lépéseket kell tennie a kormánynak. 

2022. január 8., 21:16

Szerző:

A szigetországban pénteken annyi fertőzöttet regisztráltak, amivel Fülöp-szigetek harmadik napja tartja, rekord magasban a napi esetszámokat – írja a Ripost

Szombaton hivatalosan 102 017 aktív megbetegedést regisztráltak az országban.

A 70 049 elvégzett teszt 40 százaléka lett pozitív, ezután rendelte el Rodrigo Duterte Fülöp-szigetek elnöke az oltatlan emberek letartóztatását. 

„Mivel országos vészhelyzetről van szó, az az álláspontom, hogy meg kell fékezni azokat az embereket, akik nem kapták meg az oltást”

– mondta Duterte.

(Kiemelt képünk: Rodrigo Duterte Fülöp-szigeteki elnök gesztikulál, miközben a PDP-Laban néhány szenátorának jövő évi választási listáját kíséri a választási bizottsághoz Manilában 2021. október 8-án. Fotó: Aaron Favila / POOL / AFP)

 

Tegnap 19:44

Fico egy, a várható koalíciós tárgyalások során szem előtt tartott prioritásaikat tudakoló újságírói kérdésre adott válaszában árulta el, mire lehet  számítani tőle. 

Tegnap 19:00

Az Európai Bizottság elfogadja és tiszteletben tartja a szlovákiai parlamenti választások eredményét. Ugyanakkor felhívja a figyelmet arra, hogy a választásokat „példa nélküli dezinformációs nyomás kísérte” – jelentette ki Vera Jourová, az Európai Bizottság alelnöke, az értékekért és az átláthatóságért felelős biztos vasárnap a közszolgálati Cseh Televíziónak adott interjúban.

Tegnap 18:32

Ötvennégy éves korában elhunyt Varga Veronika francia-magyar színésznő – tudatta családja vasárnap.

Tegnap 18:27

Érvénybe lépett vasárnap a Nagy-Britannia és Észak-Írország közötti kereskedelmet szabályozó új megállapodás, amely a rendkívül heves vitákat szító egykori észak-írországi protokoll egyes előírásait enyhíti.