Drónt lőttek le az orosz Fekete-tengeri Flotta krími épülete felett

Az Ukrajnától 2014-ben elcsatolt, orosz ellenőrzésű Krímben szombat reggel robbanás hallatszott, miután egy lelőtt drón roncsai a hatóságok szerint az orosz hadsereg Fekete-tengeri Flottájának szevasztopoli személyzeti épületébe csapódtak.

2022. augusztus 20., 12:31

Szerző:

A flotta légvédelme lőtte le a drónt - közölte Mihail Razvozsajev, a város orosz közigazgatásának vezetője. Beszámolója szerint a drón darabjai a tetőre zuhantak és elégtek. Az esetnek nem voltak áldozatai.  A tisztviselő közzétett egy fotót a megsemmisült tetőről, egyben Ukrajnát okolta a támadás elkövetéséért.
 

„Maradjanak nyugodtak, és ha lehet, maradjanak otthon a következő egy órában”

– írta Razvozsajev a Telegram közösségi oldalon, hozzátéve, hogy nem keletkeztek súlyos károk.

 A szevasztopoli közigazgatási vezető szerint július végén már becsapódott egy drón az épület udvarán. Akkor a hivatalos tájékoztatás szerint öten megsérültek a betört ablakok üvegszilánkjaitól. Mindannyian orvosi ellátásban részesültek. Ukrajna tagadta, hogy köze lett volna a támadáshoz. A héten a Krímben felrobbant egy orosz lőszerraktár, és csütörtökön drónokat lőttek le a krími Kercs város felett.

Az ukrán vezetés anélkül, hogy nyíltan vállalta volna a felelősséget a támadásokért, azt mondta, a jövőben további robbantásokra lehet számítani, egyben hozzátette, a Krím nem biztonságos hely. Az orosz hatóságok az elmúlt napokban többször is beszámoltak arról, hogy drónokat semmisítettek meg a fekete-tengeri félszigeten.

(Kiemelt képünk illusztráci: Az orosz haditengerészet Szaratov, Novocserkasszk és Cézár Kunikov partraszálló hajói láthatóak egy kétéltű támadási gyakorlaton, amelyet az orosz Fekete-tengeri Flotta hadtest és haditengerészeti gyalogsági egységei tartanak az oroszországi Kercs közelében lévő Opuk gyakorlótéren, a Krím-félszigeten. Konstantin Mihalchevskiy / Sputnik  Fotó: Konstantin Mihalchevskiy / Sputnik / Sputnik via AFP)

20:11

Átkutatták az orosz hatóságok szerdán Szergej Spilkin független választási matematikus moszkvai lakását, és hasonlóképpen jártak el a Golosz választásmegfigyelő csoport több tagjával Oroszország több városában.