Drónok harca Dombasz fölött - videó

Az ukrán és az orosz drónok harca Donyeck felett történt.

2022. október 14., 09:48

Szerző:

Ukrán források tettek közzé egy videót, amiben állításuk szerint egy tájat kémlelő ukrán drónt egy orosz drón közelít meg. A drónok egymásnak mennek, végül az orosz drón propellerei leszakadnak, így lezuhan – írja a Mandiner.

A videó mellett ez az üzenet olvasható:

„Ez nem az első világháború, de az ászok légi párbajai még mindig előfordulnak. Szerhij Pritula megmutatott egy videót a Donyecki területről: a Mavik nevű drónunk, amelyet átadtunk a légierő egyik egységének, egyenest nekimegy és ügyesen leszedi az orosz drónt. »Sakk-matt, csak a propellerek repültek el! Már hússzor megnéztem, és minden alkalommal boldog vagyok. El tudom képzelni az orosz operátor arckifejezését« – mondta Pritula.”

(Kiemelt képünk illusztráció: Kijevi régió, 2022. október 06. - Samantha Power, az Amerikai Egyesült Államok Nemzetközi Fejlesztési Ügynökségének (USAID) adminisztrátora (l) egy drón permetezőgép repülését figyeli, miközben az Agri Lab farmon, az észak-közép-ukrajnai Kijev régió Boriszpil körzetében, a gazdákkal folytatott megbeszélése során.
Fotó: Hennagyij Mincsenko / NurPhoto / NurPhoto az AFP-n keresztül.)