Ukrán dróntámadás történt Szevasztopolban

Az orosz Fekete-tengeri Flotta főhadiszállása ellen intéztek támadást. 

2022. július 31., 09:16

Szerző:

Ukrajna állítólag dróntámadást intézett az orosz Fekete-tengeri Flotta főhadiszállása ellen a krími Szevasztopolban, öt ember megsebesült – írja az Index Mihail Razvozajev kormányzó Telegramon közétett posztja nyomán.

„Ma kora reggel ukrán nacionalisták megmozdultak, hogy elrontsák a haditengerészet napi ünnepségünket. Egy azonosítatlan tárgy repült be a Fekete-tengeri Flotta parancsnokságának udvarára. Az előzetes információk szerint ez egy pilóta nélküli légi jármű volt. A parancsnokság öt alkalmazottja megsérült, halálos áldozatok nincsenek. Valamennyi sérült orvosi ellátásban részesült”

– írta a kormányzó. 

A haditengerészet napi ünnepségeket a krími Szevasztopolban biztonsági okok miatt nem tartják meg vasárnap az orosz Fekete-tengeri Flotta főhadiszállása elleni támadás után – tette hozzá Razvozhajev.

(Kiemelt képünk illusztráció: Az orosz haditengerészet Ropucha osztályú RFS Kaliningrad nevű partraszállóhajója érkezik a Fekete-tengeri flotta bázisául szolgáló Szevasztopol kikötőjébe 2022. február 10-én. Fotó: Eyepress News/AFP)

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.