Trump: ha én lennék az elnök, 24 óra alatt véget vetnék az orosz-ukrán háborúnak

A volt amerikai elnök azt állítja, hogy ha ő lenne az Egyesült Államok elnöke, akkor 24 óra alatt véget vetne az Ukrajnában dúló háborúnak. Most azt is elárulta, hogyan csinálná.

2023. július 17., 17:49

Szerző:

Donald Trump egy tévéinterjúban felvázolta, hogyan kezelné az ukrajnai háborút, ha az amerikaiak 2024 novemberében újra őt választanák meg az ország államfőjévé – derül ki a Yahoo News tudósításából.

A volt elnök a Fox Newsnak adott interjút, amelyben először arról beszélt, hogy kiváló viszonyban van mind Volodimir Zelenszkij ukrán, mind Vlagyimir Putyin orosz államfővel. Ez az, amit a jelenlegi amerikai elnök, Joe Biden nem mondhat el magáról. Emellett szerinte Biden egyébként sem képes arra, hogy jól kezelje a világ vezetőit – idézi az amerikai portál cikkét a privatbankar.hu.

Trump közölte, hogy egy sor okos embert mondhatna, köztük Emmanuel Macront, Franciaország államfőjét vagy Putyint. Ezek az emberek éles eszűek, ugyanakkor kíméletlenek és – szerinte – nagyban játsszák a játékaikat.

Arra a kérdésre, hogy miként is oldaná meg az orosz-ukrán konfliktust Trump közölte:

Zelenszkijnek azt mondaná, hogy üljön le tárgyalni a békéről és állapodjon meg az oroszokkal. Putyint pedig azzal fenyegetné meg, hogy ha nem állapodik meg az ukránokkal, akkor az Egyesült Államok még több támogatást ad a kijevi vezetésnek.

(Kiemelt kép: egy demonstráló tiltakozik az Ukrajna elleni orosz invázió ellen a Lafayette téren, a Fehér Házzal szemben, Washington DC-ben 2022. február 25-én egy „Trump Putyin szajhája” feliratú táblával. Fotó: MANDEL NGAN / AFP)