Trump a twitteren üzent: a Fehér Ház dolgozói csak később kapnak oltást

2020. december 14., 06:24

Szerző:

A Fehér Házban dolgozók nem az elsők között kapják meg az engedélyezett oltóanyagot, hacsak nem különösen indokolt – írta ki Donald Trump a Twitterre vasárnap éjjel.

Nem sokkal korábban a Reuters kormányzati forrásokra hivatkozva azt írta, hogy az elnök, Mike Pence alelnök és az elnöki hivatal létfontosságú munkatársai már hétfőn megkaphatják az oltást – írja az MTI.

Trump közölte, hogy egyelőre ő maga sem oltatja be magát, de alig várja, hogy a megfelelő időben megkaphassa a védőoltást. A leköszönő elnök és több munkatársa is átesett már a fertőzésen.

Az amerikai járványügyi központ szombaton tett hivatalosan javaslatot az oltókampány megkezdésére a Pfizer és a BioNtech által kifejlesztett oltóanyaggal, amelyet hétfőn az ország 145 pontjára juttatnak el, és első körben az egészségügyi dolgozóknak, valamint az idősotthonokban lévőknek adnak majd be.

 

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.